Horvátországi apartmanház

Egy tengerparti városka 700 éves műemléki épületében a mai igényeket kielégítő szállásokat alakítottunk ki. Ahol az utca is csak 1,5 méter széles, ott az épületek alapterülete is szűkös. A 4 szintes, 23 nm alapterületű épület minden szintjén 1-1 saját fürdővel rendelkező szoba kapott helyet.
Fotó: Adam Martinek

A pici alapterület miatt, minden négyzetcentimétert kihasználtunk. Az egymás feletti szobák berendezése azonos, a változatosságot a színes textilek adják, melyeket a Megrendelő választott. Az alacsony, 220 cm belmagasságot a LED világítást rejtő ágyfővel és a szigeten készített, nagyméretű, horizontális fotókkal kompenzáltuk.
Fotó: Adam Martinek

A modern fürdőszobai berendezés hátterét antikolt, mészkő jellegű greslap burkolat adja, mely összhangba kerül az épület korával, így finoman emlékeztet a múlt hangulatára.
Fotó: Adam Martinek

Az alapterület igen kicsi, de mégis tartalmaz minden szükséges tárolót és kényelmi funkciót egy pár hetes nyaraláshoz.

A földszinten egy kompletten felszerelt konyha is helyet kapott. Az alacsony belmagasságot jól ellensúlyozzák a világos felső elemek, az aranysárga fényű dió bútorlap jól harmonizál a rusztikus burkolattal.
Fotó: Adam Martinek

A konyha mellett közvetlen egy tágas étkezősarok ad helyet a kellemes vacsorákhoz. A helykihasználás érdekében a pad alatt is tárolókat helyeztünk el.
Fotó: Adam Martinek

A 700 éves kőépület falai közösek a szomszédokkal, itt a házak összenőttek, nem lehet megbontani a külső szerkezetet. Az egyik régi falfülkét felhasználhattuk a kézmosó beépítésére, így kényelmesebb lett a WC térérzete és jobban megközelíthető a tolóajtóval elválasztott tároló rész.

A lépcső gyönyörű mészkő burkolata helyi mester keze munkáját dicséri. A keskeny lépcsőházakban mindig gondot okoz, hogyan védjük meg a falat a sérülésektől? Megelőzve a bosszúságot és a javítgatást, modulos vinyl burkolatot alkalmaztunk.
Fotó: Adam Martinek

A tetőtérben egy kis teraszt alakítottunk ki, ahol kellemes borozgatás közben az egész szigetet megcsodálhatjuk.
Fotó: Adam Martinek