Balatoni villa

A Tulajdonosok egy közel 200 éves villa felújításában kérték a segítségemet. Oly módon akartak a mai kor igényeinek megfelelő luxus enteriőrt kialakítani, hogy közben megőrizzék az épületben rejlő értékeket, a régi korok hangulatát. Ezzel az atmoszférával már az előszobai gardrób helyiségben is találkozhatunk.

Minden helyiségben elhelyeztünk egy régi időket megidéző bútort, dekorációt. A gardróbszoba letisztult, modern szekrényei szépen kiemelik az exkluzív tapétával borított falon lévő antik, fazettázott tükröt és a barokk komódot, mely íves frontjával, kecses kis cabriolet lábaival igazi műremek.

Minden szobába választottunk egy meghatározó színt, mely a tapétán, függönyön és akár a fürdőszoba burkolatán is megjelenik. A „Kékszoba” érdekessége, hogy a fürdőt a gardrób tolóajtaján keresztüli lehet megközelíteni. A mosdó alatti és a tükör körüli rejtett világítás ékszerdobozzá varázsolta a látványt.

A nagyméretű, márvány mintás greslapok befutnak az épített zuhanyzóba, ezzel a megoldással és a fényes, csillogó felületekkel tágítottuk a térérzetet. A lágy vonalú, levél formájú mosdóra sokat vártunk, csakúgy, mint a fazettázott szélű, ovális tükörre, de a látvány megérte!

A franciaágyakhoz minden szobában azonos típusú fejvéget terveztünk, a megfelelő méretben és a kiválasztott színben. Bár még nem teljes a berendezés, a tapéta levélmintája és a csillár hasonló díszítőelemei már sejtetik a harmóniát.

A mályvaszínű szobához egy elegáns, nőies burkolatot választottunk a fürdőszobába. A márványmintás alapból kiemelkedő virágmotívumokat a tükör mögötti rejtett világítás emeli ki. Az azonos padló- és falburkolat szinte egybeolvad a mosdópult alatti világítás hatására és légiesen könnyed megjelenést biztosít a helyiségnek.

A ”Kékszoba” súlyos függönyeiből nem spóroltuk ki az anyagot, ahogy a tapétát is gazdagon használtuk. Egy körbe tapétázott szobában érezhető a meleg, barátságos hangulat, melyet egy festés sem tud felülmúlni. A fényes levélminták csillogása visszaköszön a csilláron lógó kis kristályokon.

A villa minden fürdőszobája azonos tükröt és mosdót kapott, a burkolat is egy családból származik, de különböző színeket, mintákat használtunk. Ez utóbbit itt is gyönyörűen kiemeli a fazettázott tükör mögé rejtett világítás.

A nappali pasztell színeinek finom harmóniája már a berendezés nélküli állapotban is nyugalmat, eleganciát árasztanak. A klasszikus, dúsan redőzött függönyök és a gyönyörű cserépkályha régi idők hangulatát idézi.